apartmani crna gora
Lista želja (0)
Početna
Rent a car Crna Gora
Avio karte
Rent a Yach Crna Gora
Turističke informacije
Apartmani Crna Gora
CETINJE - Lipska pećina se otvara za 7 dana

Lipska pećina, koju su u proteklom periodu Prijestonica Cetinje i “Lipska pećina“ d.o.o. valorizovali u svrhu turističkih posjeta, sa radom će početi za sedam dana.

“Radovi u pećini su završeni, te će Crna Gora – zahvaljujući javno privatnom partnerstvu gradske uprave sa “Lipska pećina“ d.o.o. – od naredne sedmice i zvanično dobiti prvi uređeni objekat namijenjen speleološkom turizmu”, saopšteno je iz Prijestonice.

Cetinje je, dodaju, na taj način, ujedno, dobilo i jedinstven lokalitet, zahvaljujući kojem će turistička ponuda prijestonog grada od ove godine biti dodatno obogaćena.

“Prijestonica Cetinje i u narednom će periodu realizovati slične projekte u svrhu unaprijeđenja turističke ponude grada”, poručuju u Prijestonici.

Izvor: volimpodgoricu.me


SMJEŠTAJ U BLIZINI TE LOKACIJE "KLIKNI"

Uplovljavanjem njemačkog kruzera FTI Berlin dužine 140 metara danas u 11 sati u Kotoru počinje ovogodišnja glavna nautička sezona a završava se 2. decembra, brodom Costa Mediterane 293 metra.

"Putnicima i posadi broda koji plovi pod malteškom zastavom, na rivi će biti priredjena svečana dobrodošlica uz razmjenjivanje plaketa, priganice i med i nastup Gradske muzike, rekao je u našem programu Vasilije Kusovac, izvršni direktor Luke Kotor.

Prema najavi iz A.D. Luka Kotor, u toku ovog mjeseca uploviće i brodovi: Viking Star, Seabourn Sojourn, Le Lyrial, Oceana, Zuiderdam, Norwegian Jade, MSC Musica, Mein Schiff 3, Silver Cloud i Silver Wind "Ukupan broj brodova koji će pristati i vezati se u Luci Kotor, ove godine je 420 sa preko 420. 000 putnika, što predstavlja 20 posto više brodova i oko 40 posto više turista, što je značajan porast. I sa jahti očekujemo još 10.000 putnika kao i povećanje broja jahti, jer imamo pogodnosti koje crnogorsko zakonodavstvo pruža u oblasti čartera jahti i nautičkog turizma.

Zadržali smo iste kompanije za saradnju a ove godine sa nama je i nova kompanija Aida koja će imati promotivno putovanje sa njemačkim turistima.

Italijanska kompanija MSC umjesto prošlogodišnjih 18 dolazaka brodova povećava na 33, kao i nekoliko desetina novih dolazaka brodova kompanije Costa, što bitno utiče na povećanje broja dolazaka kruzera i turista u Kotor.

„Luka Kotor, nekad i danas" – naziv je izložbe fotografija grupe autora koja će danas obilježiti početak kruzing sezone. Njeno otvaranje je zakazano za 19 sati u Galeriji solidarnosti u Starom gradu a organizatori su Opštinska javna ustanova Muzeji, Galerija solidarnosti i Luka Kotor".

©Sva prava zadržana. 2021. AccommodationInMontenegro.com |